Nya Gymnasiekoll lanseras

Att erbjuda information och vägledning i digitala kanaler är extra viktigt under rådande omständigheter, då varken fysiska mässor och öppna hus kan genomföras på samma sätt som tidigare. Därför lanserar AcadeMedia Gymnasiekoll – en tjänst som ska bidra till att fler ungdomar gör välgrundade gymnasieval.

Lättare att välja rätt program

Att välja gymnasieskola och gymnasieprogram kan kännas svårt. Särskilt med tanke på alla valmöjligheter. Med 18 nationella gymnasieprogram och minst ett par inriktningar med tillhörande profiler och fördjupningar har eleverna nämligen en hel del att välja mellan. Gymnasiekoll.se ger en överblick över alternativen och gör det lättare för eleverna att göra välgrundade gymnasieval.

Viktigt att läsa på inför gymnasievalet

Både elever, lärare och vägledare säger att det är viktigt att man inför gymnasievalet ser till att göra ordentlig research. Det kan innefatta att:

  • Läsa på om olika program ordentligt
  • Lära sig om inriktningar
  • Jämföra olika skolor
  • Besöka skolorna på öppet hus

Vanligtvis erbjuds eleverna även möjligheten att besöka en gymnasiemässa, där de kan se utbudet av skolor och passa på att ställa frågor till elever och lärare från flera gymnasium. I och med coronapandemin har gymnasiemässorna ställts in eller blivit digitala, vilket gör det svårare att få en bra uppfattning om vilka skolor och program som erbjuds.

Få gymnasiekoll utan gymnasiemässan

Med hjälp av Gymnasiekoll.se blir det både lättare och roligare att välja gymnasieskola och gymnasieprogram – även utan gymnasiemässa. På Gymnasiekoll kan eleverna själva söka och filtrera på program och inriktningar i olika städer i Sverige. Dessutom går det att läsa om alla programmen och om andra saker som rör gymnasievalet.