×
 

En grupp elever sitter i ett klassrum vid sina bänkar och studerar.

Klara Teoretiska Gymnasium

På KLARA kan du läsa Samhällsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturprogrammet och Teknikprogrammet på flera orter runt om i Sverige. Vi rustar dig för en värld av möjligheter där du med din kunskap, ditt engagemang och ditt driv kan göra skillnad.

Globalt fokus

Vi vill att omvärlden ska synas i din vardag och har därför en tydlig internationell profil. Du kommer få chansen att engagera dig i olika internationella projekt som ger dig möjlighet att se saker ur andra länders perspektiv. Varje år anordnas vårt uppskattade FN-rollspel där erfarenheter och kunskaper jämförs och diskuteras för att bättre förstå och hantera framtidens utmaningar.

Vi har även internationella utbyten med partnerskolor runt om i världen där du får chansen att stifta nya bekantskaper, lära dig av andra kulturer och se världen med nya ögon.

Högskoleförberedande

På KLARA vill vi ge dig den bästa förberedelsen inför vidare studier på högskola och universitet. Hos oss kommer du lära dig vetenskapligt skrivande, olika former av argumentationsteknik och när det är dags för gymnasiearbetet i årskurs tre har vi ett arbetssätt som liknar det du kommer att möta på universitetet.

Vi har även ett nära samarbete med högskolor och universitet runt om i landet. På så sätt ger vi dig som elev möjligheten att få inblick i akademiska studier redan på gymnasiet.