×
 

Restaurang- & livsmedels- programmet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram där du förbereds för att jobba inom restaurangbranschen.

Inriktningar på programmet

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig om bland annat hygien, kundbemötande och matlagning och servering.

Kök och servering RLKOS

När man tänker på restaurang- och livsmedelsprogrammet kanske man i första hand tänker på inriktningen kök och servering. Här får du lära dig allt om hur en restaurang fungerar, så att du i framtiden kan jobba som exempelvis kock.

Bageri och konditori RLBAK

På inriktningen bageri och konditori får du lära dig om de hantverksmässiga delarna av branschen.

Högskolebehörighet på yrkesprogram

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som gör dig redo att börja arbete direkt efter examen eller studera vidare på yrkeshögskola. Från och med hösten 2023 ger programmet även grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola.

Du kan läsa mer om vilka kurser som ingår på programmet på Skolverkets hemsida.

En tallrik med bestick på grön bakgrund.

Yrken

  • Bartender
  • Barista
  • Bagare
  • Gastronom
  • Hovmästare
  • Kock
  • Pizzabagare
  • Servitör
  • Sommelier
  • Slaktare
  • Dietist