Gymnasieprogram

Det finns 18 nationella gymnasieprogram. 6 högskoleförberedande och 12 yrkesprogram. Det finns även 6 riksrekryterande och 4 introduktionsprogram. Dessutom finns det ett internationellt högskoleförberedande program.

Högskoleförberedande program

En artist sjunger på scenen

Estetiska programmet

Estetiska programmet har inriktningar inom musik, dans och design till exempel.

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet har inriktningar inom ekonomi och juridik.
Elever på naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet handlar om vetenskap, biologi, kemi, fysik och matematik bland annat.
Tre elever på samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

På samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig om samhället, om människor och om grupper.
Elever på teknikprogrammet

Teknikprogrammet

På teknikprogrammet läser du om teknik, fysik och matematik bland annat.
Elever på IB-programmet

International Baccalaureate Diploma

På International Baccalaureate Diploma-programmet läser du en bred utbildning helt på engelska.
Två personer skrattar tillsammans framför laptops

Humanistiska programmet

Centrala kunskapsområden på Humanistiska programmet är språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Yrkesprogram

Header: Ett barn som håller händerna - fulla med färg - framför ansiktet

Barn- och fritidsprogrammet

På Barn- och fritidsprogrammet kan du lära dig om pedagogik, träning och fritidsaktiviteter.
Header: En sticksåg ligger bland brädor på golvet

Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet kan du lära dig om byggnation, renovering, måleri och anläggning.

El- och energiprogrammet

På El- och energiprogrammet läser du om energiteknik, elteknik eller data och IT.

Fordons- och transportprogrammet

På Fordons- och transportprogrammet lär du dig om olika slags fordon och om att reparera och underhålla dem.

Handel och administration

På Handels- och administrationsprogrammet får du lära dig om ekonomi och entreprenörskap bland annat.
Elever på hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet har inriktningar inom frisör, florist, finsnickeri och övriga hantverk.

Hotell- och turismprogrammet

På Hotell- och turismprogrammet får du lära dig om service och bemötande.
Header: En person svetsar

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet har inriktningar inom svetsteknik, processteknik, driftsäkerhet och underhåll samt produkt och maskinteknik.
Header: ett vetefält i solnedgång

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet passar dig som vill jobba med djur, natur eller växter.
En servitör håller fram två tallrikar med mat

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig om att jobba i restaurang och med livsmedel.

VVS- och fastighetsprogrammet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig om kyl- och värmesystem, VVS-system och fastighetsskötsel.

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet handlar om att ta hand om människor och arbete inom sjukvården.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammet är egentligen fyra olika varianter av ett program. Det är till för dig som inte är behörig till gymnasiet eller behöver lära dig svenska språket.

Sök och hitta ett program nära dig