×
 

Vårt gymnasietest är baserat på AI - vad menar vi med det?

Tänk dig att du hade samlat tusentals tidigare gymnasieelever som kunde dela med sig av sina tips och berättat om de var nöjda eller inte med sitt gymnasieval. Det är ungefär så vårt gymnasietest fungerar. Vi har skickat in svar från 3 000 gymnasieelever till vår AI-assistent och den har lärt sig se vilka faktorer som gör att man blir nöjd eller inte med det program man har valt.Det betyder att du kan få reda på vilket gymnasieprogram du skulle trivas bäst på genom att göra vårt test. Och ju fler svar vi får in, desto smartare blir AI-assistenten - år efter år. Tillsammans blir vi tusentals elever som hjälper en. Bra va?

Om gymnasietestet

Testet är baserat på 15 frågor utifrån intressen, personlighet och framtidsdrömmar. Du väljer bland olika svarsalternativ efter det du tycker stämmer in på dig. När du är klar genererar testet fram ett resultat som tipsar dig om vilka gymnasieprogram som hade passat dig bäst. Resultatet på testet är baserat på vad tidigare elever svarat på samma frågor. Svaren på elevernas frågor tillsammans med information om vilket gymnasieprogram de går på läggs in i en avancerad machine-learning motor. Den lär sig vilka svar på frågorna som matchar vilket gymnasieprogram. Två av frågorna är kontrollfrågor och vägs inte in i ditt resultat, de är till för att träna AI-motorn till att bli ännu bättre.

Vi finns för att göra gymnasievalet lätt och roligt

Syftet med gymnasietestet är att vägleda högstadieelever till en utbildning som matchar deras ambitionsnivåer och drivfaktorer. Vi vill att det ska leda till att fler elever gör välgrundade val och att färre väljer att byta gymnasium. På så sätt skapar vi förutsättningar för en bättre och roligare gymnasietid! Läs mer om Gymnasiekoll här.

Hur går gymnasietestet till?