Snart stänger gymnasievalet

Snart stänger gymnasievalet! Exakta datum skiljer sig mellan olika kommuner men oavsett var du bor är det hög tid att se till att du lagt till alla val och prioriterat i en ordning du är nöjd med.

När stänger gymnasievalet i din kommun?

Sista datum skiljer sig lite mellan kommuner och län. Du kan se alla datum för gymnasievalet här.

Sista dagen att välja gymnasium är:

1 februari - länen Jämtland, Norrbotten, Örnsköldsvik och Västra Götaland.

7 februari - Värmlands län.

8 februari - Jönköpings län.

10 februari - länen Västerbotten, Västernorrland (Utom Örnsköldsvik) och Västmanland.

11 februari - Dalarna & Gävleborg.

15 februari - länen Blekinge, Gotland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Södermanland, Uppsala, Örebro och Östergötland.

25 februari - Hallands län.

Vad behöver du göra?

Se till så att du lagt till alla utbildningar du är intresserad av i ditt val. Det kan du göra genom att logga in i gymnasievalsportalen för ditt län/din kommun eller genom att prata med SYV på din skola.

Se också till så att dina val ligger i rätt ordning. Om du inte kommer in på ditt förstahandsval så kanske du kommer in på ditt andrahandsval. Men om du kommer in på ditt förstahandsval stryks din ansökan till alla de andra utbildningarna.

Intressetest för gymnasievalet

Är du inte säker på vad du vill gå för program på gymnasiet? Gör vårt AI-baserade gymnasietest för att se vilket program du skulle trivas bäst på. Det är baserat på vad över 3000 tidigare elever svarat på samma frågor och vilket program de nu går och trivs på.