×
 

Gymnasiekolls Talkshow

Gymnasiekoll Talkshow guidar dig genom hela gymnasievalet. Vi har bjudit in flera gäster för att svara på dina frågor om gymnasievalet, och så reder vi ut en och annan myt också.

Avsnitt 1

Gymnasiekoll hjälper dig genom gymnasievalsdjungeln! I det första av tre avsnitt träffar vi Linnea som är studie- och yrkesvägledare, hon berättar var man ska börja när man letar gymnasieskola. Vi har också bjudit in två tidigare gymnasieelever, Adrian och My. De berättar om sina erfarenheter av gymnasiet och hur de tänkte kring sitt val av skola och program.

Avsnitt 2

Hur väljer man gymnasium egentligen? I Avsnitt 2 av vår talshow bjuder vi in rektorer och elever som svarar på era frågor om gymnasiet och gymnasievalet. Gymnasieeleverna Viggo, Frida och Elin berättar om hur de tänkte när de skulle välja gymnasieskola och program i nian och om hur det är att gå på gymnasiet. Vi har också bjudit in tre rektorer som hjälper till att fylla i med sina perspektiv på gymnasievalet och vad man ska tänka på.

Avsnitt 3

Hur går gymnasievalet till egentligen? När gör man sitt val och när får man antagningsbesked? Vad händer om man kommer på att man valt fel utbildning eller fel skola? Kan man byta gymnasium? Allt detta och mer svarar vi på i Gymnasiekoll Talkshows tredje och sista avsnitt.