×

 

Gymnasievalet är som en djungel

Dags för gymnasieval?

Vi guidar dig genom djungeln

Hitta ditt program Allt om gymnasievalet

Skaffa Gymnasiekoll

Vilken väg ska jag välja? Kommer mitt val att påverka hela min framtid? Borde jag följa mitt intresse eller lyssna på mina föräldrar? Gymnasievalet kan vara både spännande, svårnavigerat och läskigt. Nästan som en djungel. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig att skaffa gymnasiekoll.

Gymnasiekoll.se är en tjänst av AcadeMedia som driver gymnasieskolor i Sverige. På denna sida kan du jämföra våra gymnasieskolor och program.

Programledaren i Gymnasiekoll Talkshow

Talkshow om gymnasievalet

Gymnasiekoll Talkshow guidar dig genom gymnasievalsdjungeln. Vi har bjudit in ett gäng experter i ämnet som ska berätta om sina erfarenheter av gymnasievalet och svara på era frågor!

Nio korta avsnitt – allt du behöver veta om ditt gymnasieval!

Vår reporter Aliyah undersöker allt du behöver veta om ditt gymnasieval. Hon tar bland annat reda på hur man räknar ut sitt meritvärde, hur man kommer fram till vad man vill göra och hur det egentligen är att börja på gymnasiet. Vi publicerar avsnitt löpande under ditt gymnasieval. Häng med!

Porträttbild: Aliyah

Våra senaste nyheter

Tre unga personer skrattar
januari 14, 2021

Gymnasievalet öppnar

Idag öppnar gymnasieantagningen i många ...

Gymnasievalet är som en djungel
oktober 23, 2020

Lansering av nya Gymnasiekoll

Gymnasiekoll.se lanseras med nya funktio...

Elever bland böcker
oktober 15, 2020

Kan man byta gymnasium?

Intervju med Annelie på BytaGymnasium.se...

Vi har koll på läget!

Funderar du på vilket program som passar dig? Undrar du var du kan bli bäst på ditt intresse? Eller vilka gymnasium som ens finns? Under videobiblioteket hittar du korta avsnitt som hjälper dig att få gymnasiekoll. Vi löser det tillsammans!

Vanliga frågor

Vad betyder VVS?

VVS står för Värme, Ventilation och Sanitet. Det är alltså ett samlingsnamn för avlopp, vatten, kontroll av inomhusklimatet som värme och AC till exempel. Oftast räknas också system för gaser på sjukhus och industrier in i begreppet. Det finns också en inriktning inom VVS- och fastighetsprogrammet som heter VVS.